۱۰ ویژگی اصلی یک هاست خوب و با کیفیت

۱۰ ویژگی اصلی یک هاست خوب و با کیفیت
در این پست می‌خوانید:

هاست چیست و چه کاربردی دارد؟

بعد از آنکه با دامنه و اصطلاحات آن به صورت کامل آشنا شدیم و با استفاده از ابزار و راهنمای انتخاب نام دامنه، نام دامنه ی خود را انتخاب کردیم، گام بعدی خریداری یک هاست خوب و با کیفیت است. هاست در واقع یک فضای میزبانی می باشد که کاربران می توانند اطلاعات وب سایت خود را درون آن قرار داده و سایت خود را در بستر اینترنت بارگذاری نمایند. با توجه به اینکه امروزه شرکت های مختلف اقدام به ارائه فضای هاست (فضای میزبانی) با مشخصات و قیمت های گوناگون می نمایند، لذا این سوال مطرح است که یک هاست خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد و چگونه می توان خرید خوبی را انجام داد. در همین راستا قصد داریم تا ۱۰ ویژگی اصلی یک هاست خوب و با کیفیت را از جهات مختلف بررسی نماییم.

به صورت کلی میزبان شما برای هاست خود باید از ۴ اصل زیر استفاده نماید:

۱) استفاده از هاست آسان باشد و پنل ادمین کاربرپسندی ارائه دهد.

۲) امنیت سرور و ایمن سازی اطلاعات در لایه های مختلف شبکه همواره تامین گردد تا امکان نفوذ به شبکه و هاست های کاربر وجود نداشته باشد.

۳) از سخت افزار مناسب استفاده نماید تا سرعت لازم برای لود سایت های کاربران فراهم گردد.

۴) منابع پردازشی مناسب را در اختیار هاست ها قرار دهد تا در صورت بالا رفتن بازدید ها و همچنین مصرف منابع از سمت وب سایت، مشکل در رویت سایت به وجود نیاید.

ویژگی های یک هاست خوب و با کیفیت

امروزه اکثر وبمستران برای راه اندازی سایت خود در بستر اینترنت به دنبال میزبان هایی هستند که بتوانند نیازهای آنان را پاسخ داده و همچنین قیمت مقرون به صرفه ای نیز برای خدمات خود در نظر بگیرند. اما با توجه به گستردگی شرکت های ارائه دهنده هاست و همچنین متفاوت بودن خدمات آنها گاها انتخاب یک هاست خود می توان چالش برانگیز باشد.

برای اینکه کار شما در انتخاب یک شرکت میزبانی راحت تر گردد، در ادامه ویژگی های یک هاست خوب و مناسب و کارآمد شرح داده می شود.

ویژگی های هاست خوب و با کیفیت
ویژگی های هاست خوب و با کیفیت

۱) ارائه پهنای باند خوب و کافی

پهنای باند به میزان اطلاعاتی گفته می شود که بین شما و کاربران تان تبادل می شود از همین رو هر اندازه میزان دانلود ها و آپلودها در سایت شما بیشتر باشد، نیاز به پهنای باند بیشتری است.

امروزه سایت هایی که دارای بازدید بالا هستد عموما از هاست هایی استفاده می نمایند که میزان پهنای باند آنها نامحدود می باشد. از همین رو توصیه می گردد تا با توجه به میزان بازدیدهای خود هاستی را خریداری نمایید که پهنای باند آن پاسخگو باشد. در غیر این صورت  امکان انسداد سرویس و از دست دادن کاربران وجود دارد.

۲) ارائه فضای هاست مورد نیاز

طبیعتا بسیاری از افراد در ابتدای فعالیت خود دقیقا مطلع نمی باشند که سایت آنها به چه میزان فضا نیاز دارد از همین رو فعالیت خود را با پلن های پایه آغاز می نمایند اما باید دقت داشت که شرکت ارائه دهنده فضای شما امکان ارائه فضای بیشتر در حین استفاده را برای شما فراهم آورد.

یک شرکت خوب همواره شرایط ارتقا به پلن بالاتر به ازای پرداخت ما به التفاوت را فراهم می آورد لذا حتما در خصوص پکیج های هاست و فضای آنها قبل از خرید به دقت جستجو نمایید.

۳) آپتایم بالا

آپتایم یا در دسترس بودن هاست به مدت زمانی گفته می شود که سرور یک وب سایت در حال خدمات رسانی بوده و به اصطلاح در مدار فعالیت می باشد.

شرکت هایی که دارای آپتایم بالای ۹۹ درصد هستند گزینه های خوبی جهت سرمایه گذاری می باشند زیرا حداقل قطعی را می توان در هاست های آنان مشاهده نمود. البته باید در نظر داشته باشید که هر اندازه شرکت معتبر تر باشد و از دیتاسنترهای قوی استفاده نماید، احتمال قطعی نیز در زیرساخت و شبکه آنها کمتر می باشد. همانگونه که می دانید قطعی های زیاد باعث از دست دادن بازدیدکنندگان و به طبع کاهش فروش یک وب سایت می شود.

۴) پشتیبان گیری

همه افرادی که در اینترنت دارای وب سایت می باشند قطعا برای راه اندازی آن هم از نظر مالی و هم از نظر زمانی و انرژی بسیار هزینه نموده اند لذا این اطلاعات دارای اهمیت بسیاری می باشد. در همین راستا لازم است تا به صورت منظم از اطلاعات خود بکاپ تهیه نمایند تا در صورت بروز مشکل بتوانند از این بکاپ ها استفاده کنند.

طبیعتا شرکت های ارائه دهنده هاستی که اقدام به بکاپ گیری منظم می نمایند و آنها را در سرور های خود نگهداری می نمایند گزینه های معتبر تری می باشند.

۵) پشتیبانی از زبان برنامه نویسی و سیستم مدیریت محتوای مشتری

در نظر داشته باشید که هاست ها می توانند به روش های مختلفی کانفیگ شوند. برخی از آنها ویندوزی بوده و برای سایت هایی با زبان برنامه نویسی asp کاربرد دارند و برخی دیگر نیز لینوکسی می باشند و برای سایت هایی که با زبان php یا  html نوشته شده اند گزینه کارآمدی خواهند بود.

البته در نظر داشته باشید که لازم نیست شما به زبان های برنامه نویسی آگاهی صد در صد داشته باشید بلکه با آموزش ۰ تا ۱۰۰ طراحی سایت با وردپرس بدون کد نویسی می توانید هر آنچه که برای راه اندازی سایت نیاز است را بیاموزید و اجرایی نمایید اما نکته مهم این است که هاست شما از سیستم مدیریت محتوا و زبان برنامه نویسی سایتتان پشتیبانی نماید.

کاربرد هاست در سایت
کاربرد هاست در سایت

۶) تعداد پایگاه داده (database)

با توجه به نوع فعالیت و سایت گاها نیاز است تا هر بخش از وب سایت در دیتابیس و پایگاه داده مخصوصی نگهداری شود. در این صورت هاست شما می بایست قابلیت اضافه نمودن دیتابیس را داشته باشد. از همین رو توصیه می شود تا قبل از خرید این مورد را در نظر داشته باشید و حتما تعداد دیتابیس ها را بررسی نمایید.

۷) پشتیبانی ۲۴/۷

یکی از مهمترین فاکتورها برای خرید هاست این مورد می باشد که بررسی نمایید نوع پشتیبانی شرکت ارائه دهنده فضا به چه شکلی است. شما همواره باید به دنبال شرکت هایی باشید که به صورت ۲۴ ساعته پاسخگو باشند و دانش فنی لازم برای رفع مشکلات سرور و وب سایت شما داشته باشند. عموما پشتیبانی از طریق سیستم تیکت، چت آنلاین و تلفن می باشد. اما فاکتور مهم پاسخگویی در هر زمان حتی خارج از تایم اداری می باشد.

۸) امنیت سرور:

یکی از مواردی که امروزه سایت های اینترنتی و هاست های موجود را تهدید می نماید، هکرها و نفوذ هایی است که در سایت از طریق کدهای برنامه نویسی ضعیف یا نبود بستر قوی در سطح شبکه رخ می دهد. از همین رو شرکت ارائه دهنده هاست شما موظف است تا در لایه های مختلف شبکه از فایروال ها و پروتکل های امنیتی لازم استفاده نماید تا سایت شما دچار نقص امنیتی نشود.

همچنین بسیار مهم می باشد که انواع آنتی ویروس ها و سیستم های تشخیص نفوذ بر روی سرور ها استفاده شود تا از هرگونه حمله مخربی جلوگیری گردد. البته بخش دیگری  از حملات از طریق کدهای برنامه نویسی ضعیف رخ می دهد. اگر شما دانش برنامه نویسی نداشته اما مایلید تا یک وب سایت خوب در سطح اینترنت داشته باشید می توانید از محصول دوره جامع ۰ تا ۱۰۰ آموزش طراحی سایت با وردپرس بدون کد نویسی بهره ببرید تا تمام نکات امنیتی و لازم خدمتتان یاد داده شود و دغدغه هایتان برطرف گردد.

۹) امکان اضافه کردن دامنه و ساب دامین (subdomain):

راه اندازی یک وب سایت دارای باید ها و نبایدهای زیادی است. گاهاً نیاز است تا فرد بخشی از وب سایت خود را تحت یک دامنه دیگر یا ساب دامنه طراحی نماید.به طور مثال اغلب سایت های دوزبانه از ساب دامنه برای راه اندازی سایت تحت یک زبان دیگر استفاده می نمایند لذا هاست انتخابی شما باید قابلیت اضافه نمودن دامنه و ساب دامنه را داشته باشد. چنانچه تعداد دامنه های قابلیت پشتیبانی در هاستی بیشتر باشد، شما می توانید سایت های جداگانه بیشتری را نیز در این هاست را راه اندازی نمایید.

تعداد پارک دامین، ادان دامین و ساب دامین از جمله مواردی هستند که در خرید هاست باید در نظر داشته باشید.

خرید هاست با کیفیت
خرید هاست با کیفیت

۱۰) ارائه گواهینامه امنیتی ssl

امروزه اغلب مرورگر های فعال و معروف برای اینکه اطلاعات وب سایت شما را به بازدیدکنندگان ارائه نمایند، در گام اول بررسی می نمایند که آیا این مورد دارای گواهی ssl می باشد یا خیر. نداشتن این گواهینامه امنیتی به معنای غیر امن بودن سایت است که همین مورد نیز موجب می گردد تا اعتماد کاربران به وب سایت شما کاهش یابد.

اغلب ارائه دهندگان فضا و هاست تلاش می نمایند بتا بستر لازم را بر روی هاست های خود فراهم آوردند تا شما بتوانید این گواهینامه امنیتی را بر روی هاست خود نصب نمایید. لذا اگر جذب مخاطب و به دست آوردن اعتماد آنها برای شما دارای اهمیت است لازم است تا حتما بررسی نمایید که آیا میزبان شما از این مورد پشتیبانی می نماید و ssl ارائه می کند یا خیر.

جمع بندی

با در نظر گرفتن مواردی که در بالا بیان شد، شما می توانید فضای مورد نیاز خود را تهیه نمایید و اطلاعات خود را بارگذاری نمایید. البته در نظر داشته باشید که برای راه اندازی سایت حتماً به یک نام دامنه که همان نام سایت شما نیز خواهد بود، نیاز دارید، از همین رو نیاز است تا  حتما با مفهوم دامنه چیست؟ + اصطلاحات دامنه به صورت کامل آشنا باشید تا بتوانید از نکات آن برای انتخاب یک نام خوب بهره ببرید.

دوره‌های مرتبط