انتخاب نام دامنه + ۱۵ ابزار لازم برای انتخاب نام دامنه

انتخاب نام دامنه + ۱۵ ابزار لازم برای انتخاب نام دامنه
در این پست می‌خوانید:

انتخاب نام دامنه

در ادامه مقاله قبلی (دامنه چیست؟ + انواع دامنه + اصطلاعات دامنه به صورت کامل)، همون طور که قول دادیم، توی این مقاله قصد داریم اصول انتخاب نام دامنه را در ۱۵ گام بررسی خواهیم کرد و همین طور ۱۵ ابزار برای انتخاب نام دامنه به شما معرفی کنیم تا بتوانید راحت تر و با سلیقه تر نام دامنه وب سایت تان را انتخاب کنید.

همان طور که میدانید یکی از اصلی ترین و مهم ترین فاکتور هایی که می تواند در برند شدن، محبوبیت و کسب درآمد یک وب سایت موثر باشد، انتخاب نام دامنه یا همان نام دامین مناسب می باشد که شاید افراد مبتدی یا حالا هر کسی که می خواهد در مدت زمان کوتاه یک سایت راه اندازی کند در انتخاب نام دامنه کمی عجولانه عمل می کنند و ممکنه در انتخاب آن، نکات مهم را رعایت نکرده باشند که طبیعتاً یکی از عواملی که باعث عدم پیشرفت وب سایت شما می شود انتخاب نام دامین نامناسب است.

همان طور که در (دوره جامع ۰تا ۱۰۰ طراحی سایت با وردپرس بدون کدنویسی) خدمتتون عرض کردم، انتخاب نام دامنه مناسب، اولین قدم از فرآیند ساخت سایت است. همین طور انتخاب یک نام دامنه مناسب یکی از مهم ترین نکات در مبحث سئو سایت که مربوط به افزایش بازدید سایت و رتبه سایت اینترنتی است، به حساب می‌آید. از جمله سوالات مبهمی که باعث می‌شود، کاربران در هنگام ثبت دامنه نیاز به مشورت و همفکری داشته باشند می توان به انتخاب نام دامنه انگلیسی، فارسی، فینگیلیش و یا ترکیبی، تک کلمه ای و … اشاره کرد.

راه های پیشنهادی برای انتخاب نام دامنه مناسب :

امروزه که اینترنت به سرعت در حال گسترش است داشتن نام دومین مناسب و جذاب بسیار حائز اهمیت است. چرا که انتخاب نام دامنه جذاب و خوب دروازه ای به روی بازدید بیشتر وب سایت شما خواهد بود. در واقع اگر نام دامنه یا همان نام وب سایت شما طبق اصولی که در ادامه خدمتتان عرض میکنم، انتخاب شود، می توانید یک نام دامنه مناسب و جذاب انتخاب کنید و همین طور دسترسی به آن آسان تر است. سعی کنید از شرکت های هاستینگ مناسب برای میزبانی سایت خود استفاده کنید.

دامنه چیست؟
مراحل انتخاب نام دامنه

خوب حالا با بررسی چندین نکته، راه های مناسب برای انتخاب دامنه ی جذاب و خوب را بررسی  می نماییم.

۱ ) دامنه ی کوتاه

باید به این نکته توجه داشت که  دامین های کوتاه بر خلاف دامنه های طولانی راحت تر توی ذهن کاربران به خاطر سپرده می شود و همچنین امکان سوء استفاده از این دامین های کوتاه کمتر است. (که دلیل آن را در ادامه خواهیم گفت.)

۲ ) دامنه ی تک کلمه ای

اگر از نام دامنه ی یک کلمه ای استفاده شود بهتر است اما این دامنه ها به سرعت اِشغال میشوند مخصوصا دامنه های پسوند com. تقریباً اشباع شده است.

۳ ) دامنه با معنا

از یک کلمه با معنا استفاده کنید، سعی کنید تمام تمرکز خود را در انتخاب کلمه کوتاه و تک کلمه ای جمع آوری کنید.

۴ ) مرتبط با فعالیت

سعی کنید از کلمه ای استفاده کنید که مرتبط با حوزه فعالیت کاری تان است، در این صورت حتی اگر کسی تا به حال از سایت شما بازدید نکرده باشد هم ، فقط با دیدن نام وب سایت شما، از حوزه ی فعالیت کاری تان مطلع می شود. مثلا ً کاربران با دیدن دامنه ویرآموز می دانند که این سایت در زمینه های آموزشی فعالیت می کند.

۵ ) املای آسان

سعی کنید از کلماتی که املای سخت و پیچیده ای دارند استفاده نکنید، چون ممکنه که اکثر افراد به اشتباه آن را تایپ می کنند و سایت شما بهشون نمایش داده نشه پس با انتخاب نام دامنه ای که املای آسان دارد می توانید راه سوء استفاده را به روی افراد سود جو ببندید.

حالا این افراد چطوری می توانند از نام دامنه ای که املای سخت و پیچیده دارد سوء استفاده کنند؟

سوء استفاده به این صورت است که اگر شما نامی را برای وب سایت خود انتخاب کنید که از لحاظ املایی سخت به حافظه سپرده شود و پیچیده باشد، ممکنه کاربران یک یا دو کلمه را تایپ نکنند یا اضافی تایپ کنند و به سایت دیگری خواهند رفت ، به طور مثال اگر نام سایت شما Beautifulhome.com باشد و فردی این نام را به صورت biutifulhome.com تایپ کند دیگر سایت شما دیده نخواهد شد و ممکن است کسی از این نام اشتباه برای دیده شدن سایت خود استفاده کند.

۶ ) دقت در انتخاب کلمات

در نام دامنه ی خود تا جایی که امکان دارد از کلمات فینگلیش استفاده نشود و از معادل انگلیسی آن استفاده کنید تا برای موتورهای جستجو قابل فهم باشد.

۷ ) پسوند دامین

پسوند دامین از اهمیت زیادی برخوردار است. همان طور که میدانید پسوند های com ، .org ، .net. پر طرفدارترین پسوند های دنیا هستند. البته پسوند ir. هم مربوط به کشور ما ایران است و خرید دامنه ir. مربوط به دامنه های ملی است اما داشتن پسوند com. نشان دهنده قدمت بیشتری است.

پیشنهاد میکنم به مقاله (دامنه چیست؟ + انواع دامنه + اصطلاعات دامنه به صورت کامل) مراجعه کنید و با دامنه و پسوند های مختلف آن به صورت کامل آشنا بشید.

۸ ) تلفظ زیبای دامنه

شما میتوانید با انتخاب کلمه یا کلمات زیبا و آهنگین ، نام سایت خود را در ذهن کاربران ماندگار تر کنید به طوریکه نام برند شما به آسانی به خاطر سپرده شود. استفاده از ارقام در نام دامنه اگر چه بلا مانع است اما دقت کنید از ارقام با مفهوم و مرتبط با حوزه فعالیت سایت استفاده کنید.

۹ ) خط فاصله بین کلمات

به این نکته توجه داشته باشید که اگر از خط فاصله در بین کلمات دامنه خود استفاده کنید اعتبار آدرس سایت شما کمی کاهش میابد. به این دلیل که شما بعد از این که نام دامین خود را به افراد می گویید، باید همیشه متذکر شوید که در بین کلمات آدرس سایت باید حتماً خط فاصله باشد. در انتخاب نام دامنه نمی توان از کاراکتر هایی  مانند + = |@ # $ . و space  و بیشتر از ۶۳ کاراکتر استفاده کرد و همچنین باید توجه داشت که نام دامنه با خط تیره شروع نشود و پایان نیابد.

۱۰ ) عدد و حروف بین اسامی

تا جایی که می توانید ، سعی کنید در بین کلمات نام دامنه خود از اعداد و ارقام استفاده نکنید جز در موارد خاصی که باعث ایجاد زیبایی در نام دامنه می شود.

راهنمای انتخاب نام دامنه
راهنمای انتخاب نام دامنه

۱۱ ) ترکیب کلمات و حروف به شکل صحیح

همانطور که در موارد قبلی عرض کردم، سعی کنید از اسامی تک کلمه ای استفاده کنید، اما اگر مجبور به استفاده از کلمات ترکیبی و طولانی شدید، به این نکته توجه داشته باشید که ترکیب کلمات از نظر دستور زبان دچار مشکل نباشد و همین طور خود کلمات استفاده شده از نظراملایی دچار مشکل نباشند.

۱۲ ) بررسی رقبا و الهام گرفتن از دامنه آن‌ها

با دیدن نمونه کارهایی که وب‌سایت‌های دیگر انجام داده‌اند می‌توانید ایده بگیرید. می توانید وب‌سایت ‌های دیگری که محصولات، خدمات یا اطلاعات مشابه به وب‌سایت شما ارائه می‌دهند را بررسی نمایید و لیستی از نام دامنه‌ های آن‌ها را تهیه کنید. توجه داشته باشید که این روش برای آن است که نامی را که نزدیک به نام رقیبان شما است، انتخاب نکنید. اما می‌توانید کلمات و عباراتی را که در نام دامنه خود مثل پسوند و پیشوند و … را استفاده نموده‌اند، به‌عنوان یک نقطه پرش برای ایده‌های بیشتر خود درنظر بگیرید.

۱۳ ) استفاده کردن از پیشوند ها و پسوند های پیشنهادی

سعی کنید تا جایی که امکان دارد از پیشوند ها و پسوندهایی که خود سایت های ثبت دامنه به شما پیشنهاد می دهند مانند MY ، The و غیره استفاده نکنید، زیرا این کلمات با وجود کوتاهی و آسانی به راحتی قابل فراموش شدن هستند و ماندگاری پایینی دارند. سعی کنید به جای استفاده از آن ها ، خودتان با مشورت و همفکری کلمات دیگری را امتحان کنید.

۱۴ ) خود را به com. محدود نکنید

سعی کنید از پسوند هایی که مرتبط با کار شما هستند استفاده کنید و خود را به com. محدود نکنید. به طور مثال اگر در ایران هستید می توانید از دامنه ir. استفاده کنید. اما ممکنه برای شما هم پیش آمده باشد که آدرس دامنه را در مرورگر خود وارد کرده و بلافاصله پسوند com. را وارد می کنید و آن هم به این دلیل است که استفاده از این پسوند به صورت ناخودآگاه در تمامی کاربران اینترنت مشترک است. به همین دلیل ماندگاری و به حافظه سپردن دامنه با پسوند com. ساده تر است.  اکثر کاربران تمایل به ثبت دامنه خود با این پسوند دارند زیرا به یاد ماندنی تر است.

۱۵ ) ثبت حداکثر پسوندها پس از قطعی شدن نام

سعی کنید اگر آدرسی را برای سایت خود ثبت کردید حداکثر پسوند های آن را خریداری کنید. منظورم این است که به طور مثال شما پسوند ir. را برای دامنه وبسایت تان انتخاب کردید، حالا مابقی پسوند های اصلی که محبوب تر هستند را (com ، .net .org. و …) را هم برای دامنه خود خریداری کنید و همه را ریدایرکت کنید به آدرس اصلی وبسایت تان تا از این طریق در صورتی که سایت شما پر بازدید شد ، راه برای سوء استفاده از آدرس سایت شما با یک پسوند دیگر مسدود می شود.

لازم به ذکر است که داشتن نام دامنه ای که تمامی موارد بالا را دارا باشد به سختی انتخاب می شود، اما سعی کنید تا جایی که می توانید در زمان انتخاب نام دامنه این موارد را در نظر داشته باشید.

راهنمای انتخاب نام دامنه
راهنمای انتخاب نام دامنه

۱۵ ابزار انتخاب نام دامنه (دامین) برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی

خوب رسیدیم به این قسمت مقاله که شما خیلی منتظرش بودید پس با من همراه باشید تا بتوانید ایده های بیشتری برای انتخاب نام دامنه خود بگیرید.

ابزار انتخاب نام دامنه (دامین) مناسب یا domain name یکی از پرکاربردترین خدمات برای کمک به صاحبان کسب و کار های اینترنتی در انتخاب هوشمندانه نام دامنه domain است.

انتخاب نام دامنه مناسب برای سایت یکی از مهم ترین اقداماتی است که صاحبان کسب و کار برای راه اندازی یک وبسایت باید انجام دهند.

در واقع اولین کاری که شما باید انجام بدید ، همین انتخاب نام دامنه (دامین) مناسب است و اگر این مرحله را به درستی پشت سر بگذارید، با برداشتن قدم های بعدی به صورت صحیح ، میتوانید انتظار داشته باشید که سایت جدید شما به خوبی رشد کرده و به جایگاهی شایسته در میان کاربران و همینطور در نتایج موتورهای جستجو دست پیدا کند.

متاسفانه در بسیاری از موارد مشاهده میکنیم که افراد پس از اینکه مدتی طولانی از راه اندازی سایتشان گذشت ، تازه متوجه میشوند که در انتخاب نام دامنه سایتشان اشتباه کرده اند و این حالت در زمانی اتفاق می افتد که در اکثر موارد برای تغییر نام دامنه دیر شده و کار از کار گذشته است. (البته همیشه راه بازگشتی هم هست ولی خوب به چه قیمتی؟)

ابزار های انتخاب نام دامنه (دامین)

۱۵ ابزار کاربردی برای انتخاب نام دامین (دامنه) domain name عبارتند از:

شماره ۱) وبسایت Domainr

وبسایت domainr.com یک ابزار کاربردی و البته رایگان برای انتخاب نام دامنه (دامین) مناسب هست. کافیه تا اسم دامنه مد نظر خودتان را وارد کنید ؛ این امکان را به شما می دهد که با وارد کردن نام دامنه ، از باز بودن یا نبودن آن اطلاع پیدا کنید. از دیگر ویژگی های این ابزار انتخاب نام دامنه این است که پسوند ها و نام های جدید آزاد که با نام دامنه شما مرتبط است را نیز به شما پیشنهاد می دهد.

شماره ۲) وبسایت BustAName

یکی از کاربردی ترین سایت هایی که برای انتخاب نام دامین خود میتوانید از آن استفاده کنید سایت bustaname.com هست که به شما کمک می کند تا بهترین نام را با استفاده از ترکیب کلمات و نیزکلمات هم معنی  پیدا کنید . در این سایت شما کلمات مورد نظر خود را که می خواهید در نام دامنه یا  domain name شما به کار برده شود را وارد کرده و منتظر پیشنهادات سایت شوید و در صورتی که نام دامنه پیشنهادی مورد تایید شما بود ، از آن نام برای دامنه خود استفاده کنید. همچنین در این سایت امکان انتخاب فیلتر ، برای نزدیک ترین پیشنهاد به نام دامین مد نظر شما وجود دارد که برخی از این فیلتر ها مانند : فیلتر پسوند دامنه ، پیشوند دامنه ، دامنه های دوسیلابی یا ۳ سیلابی ، جمع کردن اسم ها و امتحان نام دامنه با خط فاصله است.

شماره ۳) ابزار Domain Typer

سایت domaintyper.com ، یک سایت سریع و بسیار کاربردی برای انتخاب نام دامنه است که به شما نشان می دهد آیا نام دامنه مد نظر شما قابل خرید است یا خیر. یکی دیگر از ویژگی های این سایت ، این است که شما میتوانید نام دامنه مورد نظر خود را علاوه بر جستجو با پسوندهای مختلف برای وبسایت ، در شبکه های اجتماعی هم جستجو کرده و وضعیت نام مورد نظر برای دامنه (دامین) خود را نیز در شبکه های مختلف اجتماعی مشاهده کنید. یکی دیگر از قابلیت های این ابزار انتخاب نام دامنه (دامین) مناسب این است که میتوانید از قیمت جهانی (دلار) دامنه خود با پسوندهای مختلف هم آگاه شوید.در آخر هم لازم به ذکر هست که این ابزار برای سیستم عامل های موبایلی اندروید و IOS هم نرم افزار دارد.

شماره ۴) وبسایت domize

هفتمین ابزار انتخاب نام دامنه (دامین) مناسب وبسایت domize.com است که به دو صورت رایگان و پرمیوم میتوانید از آن استفاده کنید. و کافیست تا نام دامنه مورد نظر خودتان را وارد کرده و در قسمت رایگان تا چهار پیشوند com , co ,net و org و به تعداد حروف کلمه مورد نظر ما با حالت های مختلف کلمات مشابه را پیشنهاد می دهد.

در صورت خرید حالت پرمیوم شما میتوانید با وارد کردن نام دامنه مورد نظرتان تا ۳.۹ میلیون کلمه پیشنهادی را استفاده کنید.

شماره ۵) سایت Wordoid

هشتمین ابزار انتخاب نام دامنه (دامین) مناسب وبسایت Wordoid.com است . از ویژگی های ابزار Wordoid اینست که یکسری کلمات جدید ساخته شده که کمتر از ۱۰ حرف است را به شما معرفی می کند . این کلمات مناسب برای ساخت یک برند جدید و نام دامنه (دامین) domain name برای کسب و کار اینترنتی به شما پیشنهاد می شود.

شماره ۶) ابزار Impossibility!

وبسایت Impossibility!  هم یک سایت رایگان دیگر برای انتخاب نام دامنه پیشنهادی است که این ابزار با استفاده از ترکیب کردن پسوند و پیشوند های مختلف با کلمه مورد نظر شما نام های مختلف و جالبی برای دامنه Domain به شما پیشنهاد می دهد.

شماره ۷) NameBoy

چهارمین ابزار انتخاب نام دامنه (دامین) مناسب وبسایت NameBoy است که کاربردی بسیار راحت و آسان برای انتخاب نام دامنه با کلمات پیشنهادی شما دارد. کافیه تا نام دامنه مد نظر خودتان را داخل این وبسایت وارد کنید و پس از آن علاوه بر اینکه از باز بودن یا نبودن آن دامین اطلاع پیدا می کنید ، همین طور پسوند ها و نام های جدید آزاد که با نام دامنه شما به نوعی مرتبط است را نیز به شما معرفی می دهد.

شماره ۸) وبسایت names۴brands

سایت names۴brands یک سایت بسیار خوب و البته کاربردی برای پیشنهاد اسم دامنه (دامین) است. زمانی که وارد این سایت می شوید می توانید به صورت تصادفی و یا به صورت سفارشی و با تعیین تعداد کارکتر پیشنهادی ، نام دامین خود را انتخاب کنید ، حتی می توانید نام دامنه خود را با دیگر زبان ها هم بررسی کنید تا در صورت آزاد بودن ، از آن استفاده کنید. همچنین در قسمت پایین آدرس های پیشنهادی برای ثبت دامنه را مشاهده می کنید که در بسیاری از مواقع خیلی از آن ها آزاد هستند .کار با این سایت بسیار راحت و لذت بخش است.

ابزار انتخاب نام دامنه
ابزار انتخاب نام دامنه

شماره ۹) وبسایت Dot-o-Mator

سایت dotomator.com یکی دیگر از ابزارهای انتخاب نام دامنه (دامین) مناسب برای وبسایت اینترنتی هست که میتوان در آن چند کلمه را با هم ترکیب کرده و نتیجه را برای یافتن کلمه با پسوند دلخواه شما به شما معرفی میکند و میتوانید از آن ها استفاده کنید.

شماره ۱۰) وبسایت DomainsBot

یکی دیگر از ابزار های انتخاب نام دامنه ، وبسایت Domainsbot.com است که از سال ۲۰۰۴ در حال فعالیت است و ایده ها و افکار مورد نظر شما در مورد حوزه کسب و کارتان را دریافت و به نام دامنه تبدیل می کند و در نهایت دامنه های آزاد و قابل خریداری با پسوندهای مختلف را به شما نشان می دهد و میتوانید می توانید مشاهده کنید.

شماره ۱۱) ابزار NameTumbler

یازدهمین ابزار برای کمک به انتخاب بهتر نام دامین domain مناسب برای شروع موفق کسب و کار اینترنتی وبسایت NameTumbler است که شما با وارد کردن هر تعداد کلمه و ایده ای که مورد نظرتان است ، می توانید متناسب با نوع کسب و کار خود کلمات ترکیبی با پسوند دلخواه و آزاد برای نامگذاری دامنه (دامین) را دریافت کرده و نهایتا از بین آن ها کلمه مورد نظر خودتان را انتخاب کنید.

شماره ۱۲) وبسایت NameStall

وبسایت namestall.com در واقع برنامه نامگذاری آنلاین دامین است که به شما کمک می کند تا لیستی از تمام نامهای وب سایت های آزاد را برای دامنه خودتان انتخاب کنید. این ابزار قابلیت های بیشتری هم دارد از جمله این ویژگی ها می توان به نشان دادن اطلاعات دامنه های غیر آزاد و فعال و یا سختی نام دامنه از نظر موتور های جستجو که این قابلیت از نظر سئو (SEO) سایت خیلی مهم است ، اشاره کرد و بسیاری قابلیت های ویژه و جالب دیگر که همگی به صورت رایگان در اختیار کاربر قرار میگیرد.

شماره ۱۳) وبسایت Panabee

ابزار panabee.com ابزاربعدی  انتخاب نام دامنه (دامین) مناسب برای وبسایت شماست که یک مسیر راحت برای جستجوی نام دامنه ، نام برنامه ، نام برند و یا شرکت شما می باشد . از قابلیت های خوب این ابزار اینست که در صورتی که نام مد نظر شما آزاد نباشد و گرفته شده باشد ، نامهای جدید ترکیبی به شما پیشنهاد می دهد .

شماره ۱۴) ابزار Domain Puzzler

چهاردهمین ابزار انتخاب نام دامنه (دامین) مناسب ، وبسایت domainpuzzler.com که یک سایت آنلاینِ ساخت اسم دامنه یا domain name است که به ۴ حالت ساده ، پیشرفته ، جادویی و در نهایت با توجه به جایگاه کلمه در موتورهای جستجو ، نام دامنه را به شما پیشنهاد می دهد.

شماره ۱۵) وبسایت Namestation

آخرین ابزار معرفی شده برای انتخاب نام دامنه (دامین) مناسب برای وبسایت شما ابزار namestation.com است که با استفاده از کلماتی که مورد نظرمان است  و به این ابزار میدهیم می توانیم بهترین پیشنهادات را به صورت آنلاین برای نام دامین را مشاهده کنیم.

نحوه انتخاب نام دامنه
نحوه انتخاب نام دامنه

نتیجه گیری:

نکته جالب توجه این است که اکثر نام های پیشنهادی این سایت ها که به شما نمایش داده میشه هنوز به ثبت نرسیده اند و شما به راحتی می توانید هر کدام از آن ها را که میخواهید انتخاب کنید، همچنین اگر کمی از خلاقّیت خودتون استفاده کنید ، می توانید از همین نام های پیشنهادی با کمی تغییر برای انتخاب نام دامنه (دامین) مناسب خود استفاده کنید.

همین طور اگر هم نام دیگری در نظرتان بود ، یک کار جالب دیگری که می توانید انجام دهید این است که نام های پیشنهادی این سایت ها به شما نمایش می دهند را با هم ترکیب کنید و نام جدیدی را خلق کنید و در نهایت ،  وبسایت هایی که خدمات ثبت دامنه را انجام می دهند مراجعه و اقدام به ثبت دامنه کنید.

در صورت استفاده از این ابزارهایی که در این مقاله برای شما معرفی کردم یا حالا هر ابزار انتخاب نام دامنه ( name domain) دیگری خوشحال میشویم تجربیات خود را با تیم ویرآموز و دیگر دوستان به اشتراک بگذارید.

دوره‌های مرتبط
در حال برگزاری
آموزش طراحی سایت با وردپرس بدون کدنویسی از 0 تا 100