آموزش طراحی سایت با وردپرس از مقدماتی تا پیشرفته
معمولاً این جور سوالات برای اکثر افرادی که میخواهند سایت خود را راه اندازی کنند پیش میآید. شما میخواهید سایت شخصی، شرکت یا فروشگاه اینترنتی خود را با وردپرس راه اندازی کنید اما نمیدانید که وردپرس چیست یا چه کاربردی دارد، در این مطلب میخوایم با هم صحبت کنیم که این سیستم مدیریت محتوا چه کاربردی دارد و با آموزش طراحی سایت با وردپرس از مقدماتی تا پیشرفته به چه صورت می توان از آن به بهترین شکل استفاده کرد.
در این جلسه که به صورت رایگان در اختیار شما قرار می گیرد، به این سوال که وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟ پاسخ می دهیم. مباحثی چون سیستم مدیریت محتوا وردپرس چیست و چگونه کار می کند و طراحی سایت با وردپرس چیست و چگونه سایت بسازیم و اینکه WP مخفف چیست را بررسی می کنیم. پس در این دوره بی نظیر با ما همراه باشید.
وردپرس چیست؟
تعاریف متعددی برای وردپرس در محیط اینترنت ارائه شده است. در این قسمت سعی می کنیم تا با یک تعریف ساده و سپس تخصصی تر به این سوال که وردپرس چیست پاسخ جامعی ارائه دهیم. با یک تعریف ساده از تعریف WordPress شروع می کنیم.
تعریف WordPress
اگر بخوایم توضیح ساده ای ارائه کنیم که برای همه درکش راحت باشه، وردپرس (WordPress) یک نرم افزار تحت وب است، چون روی وب و محیط اینترنت کار میکنه؛ خوب حالا چه کاری رو انجام میده؟ کارش اینه که سایت بسازه، از زبان برنامه نویسی PHP راه اندازی شده و برای پایگاه داده از MYSQL استفاده میکنه و به صورت متن باز ارائه میشه و هر چیزی که به صورت متن باز ارائه بشه یعنی رایگانه، یعنی وردپرس یک سیستم تحت وب هست که باهاش میتونیم به صورت رایگان سایت بسازیم. با نصب وردپرس بر روی یک سرور، حالا چه سرور محلی یا لوکال هاست و یا هاست واقعی می توانیم به سادگی و در ۵ دقیقه یک سایت راه اندازی کنیم.
وقتی میگیم وردپرس داریم به یکی از برترین و پر استفاده ترین سیستم های مدیریت محتوای تحت وب اشاره میکنیم، چرا؟چون تعداد سایت هایی که با استفاده از وردپرس راه اندازی شدند خیلی زیاده. سپس با پنل مدیریتی ساده آن به مدیریت محتوای سایت بپردازیم، تولید محتوا کنیم، مطلب منتشر نماییم. حتی با تبدیل وردپرس به فروشگاه به فروش آنلاین محصولات خود بپردازیم.
گاهی نیز بجای عبارت WordPress از مخفف WP استفاده می شود.
پاسخ وردپرس چیست به صورت تخصصی تر
خیلی نمی خواهیم پاسخ وردپرس چیست را تخصصی کنیم! خوب گفتم وردپرس یک سیستم محتواست ، یک نرم افزار تحت وبه که باهاش میتونیم سایت بسازیم ؛ سیستم مدیریت محتوا چیه؟ بهش میگم CMS (Content Management System) سیستم مدیریت محتوا؛ که برای ما چیکار میکنه؟ کمک میکنه تا بیایم وتوی محیط اینترنت یک فضایی رو راه اندازی کنیم که داخلش مطالب و حالا اطلاعات خودمون رو انتشار بدیم، اون ها رو ویرایش کنیم و همین طور مدیریت و سازمان دهی شون کنیم و در صورت نیاز حذف شون کنیم. با نصب سیستم مدیریت محتوا وردپرس روی سرور ، امکان مدیریت محتوا به آسانی فراهم می شود.
کاربرد وردپرس به صورت خلاصه
کاربرد آموزش وردپرس چیست؟ بیشترین کاربرد وردپرس برای طراحی، راهاندازی و ساخت یک وبلاگ یا یک سایت میباشد. همچنین قابلیت ایجاد اپلیکیشن شبکه اجتماعی با استفاده از افزونه های قدرتمند همچون بادی پرس (buddypress)، ایجاد انجمن با افزونه (bbpress) و … را داراست. چون وردپرس دارای هستهای قدرتمند است و پر مخاطب ترین نرم افزار در این زمینه می باشد. نرم افزار تحت وب وردپرس (wordpress) متن باز یا Open Source می باشد و هسته آن توسط افراد مختلفی توسعه یافته است. این سیستم مدیریت محتوا به زبان برنامه نویسی PHP و بر مبنای استفاده از دیتابیس MySQL نوشته شده است.
تاریخچه وردپرس
اگر بخواهیم به تاریخچه وردپرس نگاهی داشته باشیم، می توان در اول کار اینگونه بیان نمود که وردپرس در ۲۷ مِی ۲۰۰۳ به صورت رسمی توسط مت مولنوگ پایه گذاری شد. این نرم افزار کد باز در شروع کار به صورت گسترده توسط وبلاگ نویسان برای طراحی وبلاگ مورد استفاده قرار می گرفت. اما اکنون با گذشتن چند سال از انتشار آن و بروزرسانی های مختلفی که انجام شده و از طرفی دیگر انعطاف پذیری آن و کد باز بودن آن که به آن اشاره کردیم. قادر خواهید بود تا علاوه بر طراحی وبلاگ، با استفاده از افزونه ها و طراحی های اختصاصی که در پوسته های وردپرس وجود دارند، شروع به طراحی هر نوع وب سایتی کنید.
WP مخفف چیست؟
در برخی مراجع وقتی در مورد وردپرس (wordpress) و کاربرد آن در فضای وب صحبت می شود به جای واژه WordPress از عبارت مخفف WP استفاده می کنند.
ویژگی های وردپرس چیست؟
هر شخصی در جایگاه برنامه نویس یا طراح وبسایت باید آموزش وردپرس را فراگرفته باشد و بداند وردپرس چیست؟ تا بتواند به نحو احسن از قابلیت های این سیستم مدیریت محتوا استفاده کند. باید به این نکته توجه داشته باشیم که وردپرس بسیار کارآمد و حرفهای خواهد بود به شرطی که به خوبی با آن آشنا باشیم!
۱- نصب آسان و راحت
یکی از برجسته ترین ویژگیهای سیستم مدیریت محتوا وردپرس نصب آسان آن است. به گونهای که در عرض چند دقیقه یک فرد مبتدی و نه چندان حرفهای ، قادر به نصب وردپرس و ایجاد صفحات جدید یک وب سایت خواهد بود. راحتی کار ، رایگان بودن و بدون دردسر بودن راهاندازی این سیستم مدیریت محتوا، باعث شده است که در بین طراحان سایت از محبوبیت ویژهای برخوردار باشد.
۲- امنیت
پس از راهاندازی سایت مورد نظر یکی از مهم ترین و اساسی ترین مسائلی که باید به آن توجه کنیم ، مسئله امنیت سایت در برابر هک شدن توسط هکر ها است. وردپرس با بروز رسانیهای مستمر خود که هر ۴۰ الی ۵۰ روز ارائه می شود ، امنیت سایتهای وردپرسی را تامین میکند. اما نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که تضمین ۱۰۰ درصدی امنیت آن هم در فضای وب ، امکان پذیر نیست و ممکن است در صورت استفاده از آخرین ورژن وردپرس باز هم مورد هجوم هکرها قرار بگیرید و دلیل آن احتمالا استفاده از هاست یا قالب و یا افزونه های نال و نامعتبر است.
سعی کنید از شرکت های معتبر و دارای سابقه بالا هاست خود را تهیه کنید و همین طور سایت های معتبر ارائه دهنده افزونه و قالب وردپرس فارسی قالب و افزونه های خود را تهیه کنید. بنابراین فراموش نکنید که در طراحی وبسایت امنیت را از همه لحاظ تامین کنید.
۳- ایجاد یک سایت چند منظوره
شما می توانید با استفاده از این موضوع سایت خودتان را به قسمت های گوناگون مانند انجمن ها، فروشگاه آنلاین و … تقسیم نمایید. همچنین لازم به ذکر است که می توانید برای هر بخش از قالب و استایل متفاوت استفاده نمایید. از دیگر ویژگی های وردپرس این می باشد که می توانید اقدام به تعریف ادمین کل و تعریف ادمین با امکانات محدود کنید.
۴- قابلیت ایجاد بخش های گوناگون
پس از دیدن آموزش وردپرس و نصب وردپرس و شخصی سازی قالب وردپرس ، میتوانید با استفاده از افزونههای رایگان خود مخزن وردپرس و یا افزونه های پریمیوم با قابلیت های بیشتر که سایت های فارسی زبان در اختیار کاربران قرار خواهند داد، هر بخشی که در سایت خود با توجه به کاربری آن نیاز داشتید را به وجود آورید. به عنوان مثال سایت مورد نظر شما یک سایت فروشگاهی است و برای سایت فروشگاهی با نصب افزونه ووکامرس می توانید بخشهایی نظیر درگاه پرداخت، سبد خرید و صفحه محصول و … به سادگی طراحی کنید نیاز است و یا قابلیت های دیگر که به راحتی با استفاده از افزونهها انجام پذیر است.
۵- مدیریت آسان
شما می توانید پس از طراحی و شخصیسازی سایت وردپرسی خود، با استفاده از ویرایشگر خود وردپرس اقدام به انتشار محتوا نمایید. اگر با سایر سیستمهای مدیریت محتوا کار کرده باشید، حتماً تا به حال متوجه این موضوع شدید که مدیریت سایت با استفاده از وردپرس بسیار سادهتر است. وردپرس پنل مدیریتی قابل درک و سادهای نسبت به سایر سیستم های مدیریت محتوا نظیر جوملا و دروپال و … دارد و هر فرد مبتدی میتواند از آن استفاده کند.
۶- پشتیبانی مطلوب
یکی از موارد مهمی که در هنگام انتخاب سیستم مدیریت محتوا باید به آن توجه کنید، سطح پشتیبانی آن و اطلاعات قابل دسترس ، در کشور شماست. از نظر پشتیبانی با توجه به اینکه وردپرس تعداد نصب بیشتری داره، و افراد بیشتری دارن از وردپرس استفاده میکنند، دریافت پشتیبانی توی استفاده از وردپرس خیلی راحت تره، خوب هر چه جامعه ی افرادی که دارن از یه سیستم کار میکنند بیشتر باشه راحتتر میتونید از این افراد برای سوالات خودتون و دریافت راهنمایی کمک بخواید.
همین طور خوشبختانه استفاده از سیستم مدیریت محتوا وردپرس در کشور ما برای طراحی سایت بسیار رایج است و نیز به خاطر متن باز بودن آن ، از محبوبیت بالایی هم در بین برنامه نویسان و طراحان سایت و حتی کاربران وب برخوردار میباشد ، به همین دلیل مطالب و آموزشهای لازم ، فایلها ، آپدیتها و افزونه های مورد نیاز ، به راحتی در دسترس کاربران قرار میگیرند. همچنین در صورت بروز مشکل میتوانید به آدرس های wp-persian.com و fa.wordpress.org بخش پشتیبانی مراجعه کنید و در قسمت انجمنهای پشتیبانی ، مشکلات و سوالات خود را مطرح کنید.
۸- رایگان بودن
استفاده از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوا از خیلی لحاظ بسیار مقرون به صرفه تر از سایر سیستم های مدیریت محتوا مانند جوملا و دروپال و … میباشد.
در ابتدا لازم به ذکر است که طراحی سایت در وردپرس به صورت کاملاً رایگان است و در کمتر از ۵ دقیقه میتوانید با استفاده از وردپرس یک سایت راه اندازی کنید و همین طور بسیاری از افزونههای آن نیز رایگان هستند. حتی اون قالب ها و افزونه هایی هم که برای وردپرس ارائه میشه و به صورت پریمیوم هستند و باید خریداری شوند ، چون تعداد مخاطبین وردپرس بالا هست هزینه ی کمتری داره.
این طور در نظر بگیرید یه برنامه نویسی داره میاد و یه قالبی رو مینویسه یا یه افزونه ای رو برای یه سیستم مدیریت محتوا مینویسد، جامعه ی افرادی که می توانند از اون افزونه استفاده کنند مثلا ۱۰۰۰ نفر هستش، خوب این شخص ترجیح میده تا هزینه ی اون افزونه رو بالا بگیره تا اون تعداد کم فروش رو جبران کنه، اما توی وردپرس برعکسه، چون تعداد افرادی که با وردپرس کار می کنند زیاد هستند، اون برنامه نویس هزینه ی اون قالب یا افزونه ای که نوشته و طراحی کرده رو پایین حساب میکنه و اون فروش و حاشیه ی سودی که داره رو از نظر تعداد فروش بالا جبران میکنه.
پس شما میتوانید با کمترین هزینه، سایتی حرفه ای طراحی کنید. شما با شرکت کردن در دوره آموزش ۰ تا ۱۰۰ طراحی سایت با وردپرس بدون کد نویسی، یاد میگیرید که انواع سایت ها را با وردپرس طراحی کنید و افزونه های مختلف را باهاشون کار کنید و برای خودتان پروژه بگیرید و بعد که در بازار طراحی وبسایت شاغل شدید، انتخاب وردپرس برای آن دسته از مشتریانی که سایتی با قیمت مناسب میخواهند، بهترین انتخاب است.
تبدیل سایت به شبکه اجتماعی
شاید برای شما جالب باشد که بدانید، شما می توانید با استفاده از افزونه هایی که برای این کار هستند سایت خودتان را به یک شبکه اجتماعی تبدیل کنید به عنوان مثال شما می توانید با استفاده از افزونه بادی پرس این امکان را به بازدید کنندگان خودتان بدهید که برای خودشان پروفایل تهیه کرده و اقدام به ارسال پیام کنند. با استفاده از این ویژگی شما می توانید با کاربران خود در ارتباط باشید و بین آن ها ارتباط برقرار نمایید.
همچنین باید گفت که این افزونه پیش از ۳۳۰ پلاگین دارد و می توانید متناسب با نیاز های خودتان، آن را شخصی سازی نمایید. لازم به ذکر است که این افزونه دارای قابلیت پشتیبانی از زبان فارسی را نیز دارد.
تبدیل سایت به انجمن
شما می توانید با استفاده از bbpress که توسط وردپرس تهیه شده است. به مدیریت پیش فرض انجمن خود کمک نمایید. شما می توانید با استفاده از یک کلیک ساده اقدام به ساخت انجمن برای خودتان کنید و این خود یک ویژگی جالب در وردپرس محسوب می شود.
وردپرس چگونه کار میکند؟
با آموزش طراحی سایت با وردپرس به سادگی می توانید سایت خود را مدیریت کنید. وردپرس یک پنل مدیریت ساده و در عین حال کاربردی ، ملقب به پیشخوان برای کار با سایت را فراهم کرده است. پس از نصب وردپرس و ورود به پیشخوان وردپرس ، امکانات وردپرس برای مدیریت سایت در دسترس شما قرار میگیرد. با ورود به بخش های مختلف پنل پیشخوان وردپرس به سادگی می توانید به ساخت نوشته، برگه و… بپردازید.
مهمترین بخش های پیشخوان وردپرس:
- پیشخوان
- نوشته ها
- برگه ها
- رسانه
- دیدگاه ها
- نمایش
- قالب وردپرس
- منو ها
- ابزارک ها
- افزونه ها
- کاربران
- تنظیمات
- و…
مرجع دانلود wordpress چیست؟ یا کجاست؟
وردپرس به صورت رایگان از سایت wordpress.org قابل دانلود می باشد. همچنین وردپرس از زبان های مختلف از جمله زبان فارسی پشتیبانی می کند و نسخه وردپرس فارسی نیز به صورت رایگان از سایت fa.wordpress.org قابل دانلود می باشد. هم اکنون با مراجعه به یکی از سایت های نام برده می توانید جدیدترین نسخه وردپرس را به صورت رایگان دانلود نمایید. همچنین ما در وبسایت ویرآموز برای سهولت دسترسی شما کاربران عزیز، لینک دانلود رایگان وردپرس فارسی و انگلیسی را در صفحه ای جداگانه قرار داده ایم. تا همواره جدیدترین نسخه وردپرس در مقاله مذکور در دسترس باشد. شما می توانید با استفاده از لینک زیر اطلاعات کامل در مورد نسخه های فارسی و انگلیسی را از مرجع آموزش وردپرس مطالعه و یکی از نسخه ها را دانلود نمایید.
با وردپرس چه سایت هایی را میتوان راه اندازی کرد؟
شاید این سوال را از خودتان بپرسید، که با استفاده از وردپرس می توان چه سایت هایی را طراحی کرد و اصلا این ابزار بیشتر برای چه سایت هایی مفید می باشد. در همین اول کار به شما باید بگوییم که انعطاف وردپرس آن قدری بالا هست که بتوانید با استفاده از آن شروع به طراحی انواع سایت کنید.
یکی از مزیتهای وردپرس ، طراحی انواع سایت با هر هدف و امکاناتی است به عنوان مثال: وبلاگ، وبسایت شخصی یا رزومه ای، وبسایت برای شرکت های تجاری ، فروشگاه آنلاین از سوپرمارکت گرفته تا فروش لباس و … ، وبسایت آموزشی و دانشگاهی ، وبسایت کاری و در هر زمینه ای شغلی میتوان از آن برای راه اندازی وبسایت استفاده کرد. که در ادامه به بعضی از آن های می پردازیم.
۱- ساخت وب سایت شخصی با استفاده از وردپرس
ساخت وب سایت شخصی امکانی بود که وردپرس در همان روز های اول تولد خود به ما داد، اصلا در ابتدای کار وردپرس به گونه ای بود که شما تنها می توانستید با استفاده از اقدام به راه اندازی و ساخت سایت شخصی کنید. اما این موضوع به رشد وردپرس در بیش از یک دهه می توان این ویژگی را از وردپرس دریافت کرد که هر نوع سایتی را با استفاده از آن طراحی کنید.
۲- ساخت سایت برای معرفی کسب و کار با وردپرس
از مهم ترین نیاز ها برای تولیدی ها و شرکت ها می تونه، معرفی کسب و کار شون باشه. افراد می توانند در قالب سایت هایی که با استفاده از وردپرس تهیه می شود اقدام به معرفی کسب و کار و محصولات و خدماتی که ارائه می دهد اقدام نمایند. شما می توانید در این سایت علاوه بر این که محصولات و خدمات را بفروشید می توانید اقدام به تهیه و انتشار کاتالوگ آنلاین کنید.
۳-ساخت فروشگاه اینترنتی با وردپرس
با رشد تکنولوژی امروزه دیگر کمتر کسی هست که بخواهد به روش های سنتی اقدام به تهیه محصول کند، ترافیک سنگین، گرما یا سرمای هوا، داشتن تنوع بیشتر و … باعث شده تا افراد رو به خرید از سایت های فروشگاهی آنلاین کنند. شما می توانید سایت های بسیار زیادی مانند دیجیکالا که یکی از بزرگ ترین سایت های فروشگاهی در ایران و خاورمیانه است را مشاهده کنید که اقدام به طراحی سایت خود با استفاده از وردپرس کرده اند.
همین طور که در بالا هم توضیح داده شد، شما می توانید با استفاده از افزونه های Easy Digital Downloads و WooCommerce که وجود دارند سایت فروشگاهی خودتان را راه اندازی کنید و محصولات فیزیکی یا دانلودی خود را به فروش بگذارید.
وردپرس چه کاربردی دارد؟
پاسخ به این که کاربرد وردپرس چیست؟ شاید در حالت کلی دشوار باشد. چرا که ویژگی های بی شمار وردپرس، این سیستم مدیریت محتوا را به یک سیستم همه کاره در راه اندازی سایت تبدیل نموده است. در ادامه تنها به برخی از این ویژگی های بی شمار خواهیم پرداخت.
افزونه های وردپرس
اگر در مورد سیستم مدیریت محتوای وردپرس در محیط اینترنت جست و جو کنید ، بدون شک به مطلب افزونهها برای برای وردپرس روبرو خواهید شد.
اما منظور از افزونههای وردپرس چیست؟
افزونه ها برای وردپرس به منزله پلاگین برای نرم افزار هاست که کمک می کند بسیاری از طراحی ها و بعضی امکانات خاص برای وردپرس قابل انجام شود.
افزونهها برای وردپرس به منزله پلاگین برای نرم افزار هاست که کمک میکند بسیاری از طراحیها و بعضی امکانات خاص بر روی وردپرس قابل انجام شود. در حال حاضر بیش از ۵۹,۰۰۰ افزونه به صورت رایگان در آدرس
(wordpress.org/plugin/directory) وجود دارد که البته با جستجو در سایر سایتها، این تعداد بیشتر نیز خواهد شد.
به عنوان مثال با استفاده از افزونه ها قادر خواهید بود:
۱) با نصب افزونه ی ووکامرس ، سایت فروشگاهی راه اندازی کنید.
۲) Job Manager : این افزونه امکان ساخت یک فرم شغلی رو به شما می دهد.
۳) با استفاده از افزونه ی Envira Gallery وب سایت عکاسی خود را بسازید
۴) سئو وردپرس با افزونه Yoast SEO Premium
یکی از مهم ترین موارد در داشتن سایت مخصوصا سایت های فروشگاهی سئوی آن نیز می باشد. شما می توانید با استفاده از این افزونه سایت خودتان را در گوگل سئو کنید و در نتایج نشان داده شوید.
۵) امنیت وردپرس با افزونه All In One WordPress Security And Firewall
امنیت سایت یکی از مهم ترین و اصلی ترین مواردی هست که باید به آن توجه داشته باشیم. شما می توانید با استفاده از این افزونه چه در وردپرس انگلیسی و چه در وردپرس فارسی امنیت را برای سایت خودتان به ارمغان بیاورید.
پوسته یا قالب وردپرس
حالا که فهمیدیم وردپرس چیست باید از پوسته وردپرس صحبت کنیم. پوستهی وردپرس ، قالب وردپرس یا همان (wordpress theme) طرح اصلی وبسایت وردپرس شماست! همان طرح و قالب سایت شما که کاربران میبینند. به طور کلی ، پوسته در وردپرس کارهای مختلفی را انجام میدهد که واضحترین و رایجترین آنها، تعیین آرایش قرار گرفتن عناصر مختلف صفحات وب در کنار یکدیگر میباشد.
البته طراحان و برنامه نویسان وبسایت و همچنین کسانی که به صورت فنی با وردپرس آشنایی داشته باشند، میدانند که مسائل دیگری نیز وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان از قابلیت انعطاف پذیری مناسبی که در وردپرس وجود دارد استفاده کرد. یک سایت وردپرسی در واقع رایگان است، اما نصب آن، داشتن یک قالب اختصاصی حرفهای، دامنه، هاست و … همه هزینه دارند و در مقابل درآمدی که از طریق سایت می توانید به دست بیارید تقریبا هزینه چندانی نیست!
برخی از ویژگی های وردپرس
وردپرس برای راه اندازی و ساخت سایت در کمتر از ۵ دقیقه طراحی شده است.
شما به کمک وردپرس می توانید خیلی سریع سایت خود را راه اندازی کنید.
این CMS یا همان سیستم مدیریت محتوا ، به صورت رایگان در اختیار شما قرار می گیرد.
شما به راحتی می توانید وردپرس را روی هاست نصب و راه اندازی کنید.
همچنین امکان نصب چندین وردپرس و راه اندازی وبسایت با آن در هاست وجود دارد و محدودیتی از این بابت وجود ندارد.
امکان فشرده سازی مطالب و محتوا در وردپرس به راحتی با سیستم Gzip فراهم شده است.
امکان طراحی و ساخت قالب وردپرس با توجه به متن باز بودن آن ، برای توسعه دهنگان فراهم شده است تا به دلخواه قالب وردپرس سایت خود را طراحی و شخصی سازی نمایند.
همچنین :
یک سیستم جستجوی داخلی در وردپرس تعبیه شده است که کار جستجوی مطالب را بسیار ساده می نماید
وردپرس به طور پیش فرض امکان عضو گیری و مدیریت کاربران در سطوح دسترسی مختلف (از مشترک ، نویسنده ، ویرایشگر و … تا مدیرکل) را فراهم کرده است.
امکان نصب افزونه وردپرس طراحی شده توسط دیگران فراهم شده است تا امکانات فراوان وردپرس باز هم بیشتر و بیشتر گردد
در بخش (Plugins) از سایت (wordpress.org) افزونه های بسیاری به صورت رایگان جهت افزایش امکانات وردپرس برای دانلود قرار گرفته است.
همینطور در بخش (Themes) از سایت وردپرس (wordpress.org) قالب های وردپرسی رایگان بسیاری نیز توسط طراحان سراسر دنیا در مخزن وردپرس برای دانلود رایگان جمع آوری شده اند
و بیشمار ویژگی دیگر…
مخزن وردپرس چیست؟
همان طور که تا به اینجا مطالعه کردید یکی از ویژگیهای وردپرس قابلیت توسعه توسط کاربران است. به همین منظور از طرف سایت wordpress مخزنی آماده شده است که برنامه نویسان و علاقمندان بتوانند افزونهها و قالب هایی که طراحی میکنند را با نام خودشان در این مخزن به اشتراک با سایر کاربران وردپرس بگذارند. البته این ویژگی فرصتی نیز برای کسب درآمد برنامهنویسان از این طریق شده است و آنها میتوانند افزونهها و قالب های خود را در صورتی که کیفیت مطلوب داشته باشد، در این مخزن به فروش برسانند.
وردپرس یا سایر سیستم های سایت ساز
طبق آمار رسمی وردپرس، ۳۳% از وبسایتها در جهان از وردپرس استفاده میکنند! و در ایران هم بیش از ۶۵% از وب سایتها از جمله دیجی کالا مگ وردپرسی هستند .شما نیز همین الان تصمیم بگیرید تا وبسایت وردپرسی خود را به صورت کاملاً حرفه ای راه اندازی کنید.
حالا کدام یک بهتر است؟
در محیط وب و همین طور در میان کاربران و طراحان وبسایت ، اینگونه مباحث زیاد مطرح است که طرفداران هر کدام از سیستمهای مدیریت محتوا ، سعی دارند تا نرم افزار محبوب خودشان را به عنوان سیستم مدیریت محتوای برتر نسبت به بقیه ، معرفی کنند. لازم به ذکر است که هر کدام از اینها برای کار خاصی طراحی و ساخته شدهاند و نمیتوان به طور کلی چنین مقایسه ای را انجام داد.
ولی به طور کلی طبق بررسی هایی که انجام شده به این نتیجه رسیدیم که سایت ساز ها در مقایسه با وردپرس دارای انعطاف کم تری هستند و تنها می توانید با استفاده از آن ها اقدام به طراحی وب سایت های کوچک کنید و این موضوع در ساخت وب سایت هایی که با نیاز به امکانات قوی دارند به راحتی ممکن نیست.
برای ساخت سایت با وردپرس به چه مواردی نیاز دارید؟
هرکس با هدفی اقدام به راه اندازی سایت می کند ، یا ممکن است طراحی سایت را تمام و کمال به دست یک متخصص بسپارد و یا اینکه دورۀ آموزش طراحی سایت با وردپرس را بگذراند. اما یک سری موارد هست که شما برای نصب وردپرس یه آن نیاز دارید:
خرید دامنه یا همان آدرس سایت که شما در مرورگر تان وارد می کنید تا وارد این سایت شوید.
خرید هاست واقعی یا استفاده از لوکال هاست و یک کامپیوتر
دانلود کردن رایگان وردپرس و خارج کردن از فایل فشرده
داشتن دانشی ابتدایی برای کار با کامپیوتر
وجود اینترنت با سرعت حداقل۱۲۸ کیلوبایت
علاقه و تلاش مستمر برای گذراندن آموزش وردپرس
شروع آموزش وردپرس بدون ترس
گذراندن دوره آموزش وردپرس، چه مزایایی برای ما دارد؟
شما حتما تا این جای مقاله متوجه شدید که وردپرس چقدر می تواند دارای امکانات نیز باشد. از این رو آموزش وردپرس wordpress می تواند بسیار برای شما سودمند باشد، چرا که اکنون تمامی شرکت ها و کسب و کار ها رو به استفاده از وردپرس فارسی برای سایت های خودشان کرده اند. از همین رو آموزش طراحی سایت با وردپرس فارسی می تواند بسیار برای ما به عنوان کارجو مفید باشد.
نتیجه گیری
اما روی هم رفته سیستم وردپرس از لحاظ بهینه سازی موتورهای جستجو یا همان سئو، سرعت بارگزاری، کیفیت خدمات، آسانی کاربرد و همچنین امنیت و افزونههای مختلف جایگاه بسیار خوبی دارد پس تا الان باید متوجه شده باشید که وردپرس یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتواست از همین رو هم آموزش طراحی سایت با وردپرس می تواند برای شما بسیار سودمند نیز باشد.